Beschrijving
DAMM buitenkeuken
De DAMM buitenkeuken heeft met zijn retro design veel weg van de oven uit grootmoeders tijd. Aan de bovenzijde van de haard kunnen aan weerskanten tafelbladen (RVS en/of hout) gemonteerd worden.
Kenmerken
Geniet van de warmte van de haard en gebruik de bovenkant om eten op te bereiden. De massieve bovenkant is namelijk een bakplaat, geschikt voor contactgrillen en om te gebruiken met pannen en ketels. De FORNO DAMM kun je dus op twee manieren gebruiken!
Met Forno breid jij jouw terras eenvoudig uit met een buitenhaard met kookplaat. Gebruik een spatel om de bakplaat gemakkelijk schoon te schrapen. Even afnemen met een vochtige doek en de bakplaat is klaar voor het volgende gebruik. Makkelijk in onderhoud dus!
De DAMM is gemaakt van cortenstaal en kleurt daarom na verloop van tijd oranjebruin. Cortenstaal is een metaallegering bestaande uit ijzer, waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Bij blootstelling aan de buitenlucht wordt het materiaal bedekt met een beschermende roestlaag. Deze natuurlijke roestlaag vormt de bescherming tegen verdere corrosie.
Personaliseer jouw DAMM door optioneel onze houten, bamboe en/of RVS werkbladen toe te voegen. Zo creëer je extra werkruimte. Aan het houten en bamboe werkblad zijn ook haken bevestigd, waaraan je kookgereedschap kan hangen.
SPECIFICATIES DAMM buitenkeuken:
- 5 jaar garantie.
- Afmetingen LxBxH: 70x90x200 cm.
- Bakplaat uitgevoerd in 10 mm S235 staal.
- Inclusief rookkanaal en regenkap.
- De overloop van de bakplaat is eenvoudig af te dichten met de meegeleverde draaidop.
- Na ongeveer 25-30 minuten stoken bereikt de bakplaat een kooktemperatuur van 275-300°C.
- De asla kan gebruikt worden om de luchttoevoer te regelen, door deze 5 cm uit te schuiven. Hiermee kan je de haard harder en zachter laten branden.
Belangrijke aandachtspunten:
- De bakplaat functioneert het beste wanneer deze één of twee keer gebruikt is en de olie in de plaat is gebrand. Het koken op de bakplaat gaat na dit ‘inbranden’ makkelijker en beschermt de plaat tegen roesten wanneer deze niet in gebruik is.
- Met olie en een spatel schraap je gemakkelijk de bakplaat schoon. Door nog een laatste laag olie op de bakplaat te smeren voordat je deze opbrengt, voorkom je roest.
- De DAMM wordt niet standaard uitgevoerd met de opzetstukken aan de zijkant. Deze dienen los besteld te worden.
- Gebruik per meter rookkanaal een wandsteun. Of gebruik een dak doorvoer.
- Producten dienen na ontvangst direct uitgepakt te worden, zodat het eventuele vocht tussen de verpakking en het product niet opgesloten is. Dit kan onregelmatige roestvlekken veroorzaken.
- Producten worden ongeroest aangeleverd. Het roestproces van cortenstaal duurt ongeveer 4-5 maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden.
- Wij raden cortenstaal af binnen een straal van 2 km van een kustlijn.
- Het beste kan je op de bakplaat bakken met plantaardige olie met een hoge verbrandingsgraad, bijvoorbeeld arachideolie of zonnebloemolie.
- Roest kan gefixeerd worden door het aanbrengen van Owatrol. Dit is een doordrenkend antiroestmiddel dat een beschermlaag tegen het roest vormt. Owatrol beschermt het product en zorgt ervoor dat het cortenstaal niet meer afgeeft.
- Jaarlijks reinigen door grof vuil op het product af te spuiten met leidingwater.
Heeft u vragen over de DAMM BFC10 serie – Buitenkeuken, neem gerust contact met ons op.